Publicerad den 4 kommentarer

Soundtrack på tunnelbanan hem från förorten

Käkat fantastiskt god ungsbakad lax som smakade som sushi hemma hos Linda och druckit gott vin ikväll.

När jag väntade på tåget hem dök först en låt från soundtracket från ”La double vie de Veronique” upp i iPoden. En av mina absoluta favoritfilmer någonsin. Såg den om och om igen som tonåring. Måste se den snart igen.

Sen kom min favoritlåt av Tori. Precious Things
”Those Demigods, with their NINE INCH NAILS and little fascist panties tucked inside the heart of every nice girl”… ”So if you can make me come, that doesn’t make you Jesus”…

Bara för att bättra på det hela (körde random mode) så kom Crusify direkt efter… Låten som jag upptäckte och återupptäckte Tori med. Köpte singeln någon gång under högstadiet (på tiden då mina pengar gick till skivor och inte till smink). Älskade hennes röst då men förstod antagligen inte djupet i hennes texter alls då. Sen föll hon i glömska och inte förrän jag gick en sångkurs på Kulturama för fyra år sen dök låten upp igen i mitt medvetande. Letade nämligen efter en låt att sjunga enbart med pianokomp till och vad kunde va bättre än en Tori-låt till det? Sedan den dagen har mer än 50 % av det jag lyssnat på och eller sjungit varit Tori… Det enda jag ångrar är att jag inte återupptäckte henne tidigare.

”If love isn’t forever and it’s not the weather: hand me my leather”

4 svar på “Soundtrack på tunnelbanan hem från förorten

 1. Har tänkt på Veronicas Dubbelliv flera ggr de sista åren, såg den också när den kom o älskade den, har varit rädd att se om ifall den inte håller … du får bloggrecensera!

  Hehe, ”you can make me come, doesn’t make you Jesus” var typ min slogan när jag var yngre, o hon har ju rätt, hon är ju en av världens coolaste, Tori. Jag lämnade mina cd:s hos exet o det kan jag ångra litegrann nu men hej, det finns ju iTunes 🙂

 2. Kul! Inte för att det fanns mycket att uppdatera sig på i min blog. Det kommer med tiden. Tänka sig att det är 10 år sen, var tar tiden vägen??

 3. ->NB
  Recension kommer när jag hittat filmen i någon av mina lådor… och övertygat D om att vi ska se på något annat än skräck på hans video.

  iTunes är ju bra, men vill du ha några hundra låtar så kan du bara be mig bränna en skiva.

  ->Cissi
  Ja, jag fattar inget… inte är vi väl så gamla? Fast egentligen märkte jag det för nått år sen när jag var på Roskilde igen… inte riktigt samma sak längre.
  Blogga på!!!

 4. en av de bästa verserna någonsin är: ”Every finger in the room is pointing at me
  I wanna spit in their faces
  Then I get affraid what that could bring
  I got a bowling ball in my stomach
  I got a desert in my mouth
  Figures that my courage would choose to sell out now.”
  den betydde mycket då, och fortfarande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.