Publicerad den 3 kommentarer

Ögonfransar

Li efterfrågade tips ang. raka ögonfransar, vilket även jag har problem med då varenda hårstrå på min kropp är spikrakt. I BQ på shortcut diskuterades igår både ögonfransförlängning och permanent fransböjning. Jag har inte testat varken den ena eller den andra behandlingen och kommer nog inte att göra det heller. 2000:- för förlängning låter ju helt galet dyrt (och mina fransar är rätt långa om än raka) och runt 450:- för permanent fransböjning är heller inte värt det jämfört med de få sekunder det tar att böja fransarna med tång på morgonen.

Så ett tips jag har är att värma tången (om den är av metall) lite försiktigt med hårtorken innan så håller sig böjningen mycket bättre. Sen är det viktigt att verkligen ”träffa rätt” med tången, jag märker avsevärd skillnad då jag anstränger mig för att verkligen böja från roten av fransen.

Sedan gäller det ju att ha en mascara som hjälper till också. Just nu är jag förtjust i Lancômes L’Extrême men provet jag fick i Elle börjar ta slut så det är väl dags att inhandla en ny eller prova någon annan.

3 svar på “Ögonfransar

  1. Coolt att du tog dig tid till att svara!
    Men hjälper uppvärmningen mot ögonfransar som raknar av mascara även när jag böjt dom innan?

  2. Om du får till böjen väldigt nära fransroten och har förhållandevis svarta ögonfransar (färga dom är ju ett alternativ) så kan du sätta på mascaran liiite högre upp. Då blir inte ”böjen” våt och den håller sig bättre. Men det allra bästa är ju en mascara som har ”curling effect” och inte motverkar ögonfranstångens effekt.

  3. Biotherm´s Looping Mascara kan jag varmt rekomendera för resultatet; böjda ögonfransar!

    /C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.