Shoppade en ny platt skärm idag, en 19″ Samsung 940B med både dvi- och vga-ingångar 🙂

Trist nog var kundservicen på Webhallen under all kritik. Jag är ju på väg att shoppa ny dator och ville diskutera chassin och moderkort framför allt. Men killen där var helt ointresserad och sa bara “kolla på webben”, eh… det är ju det jag gjort i närmare en månads tid nu. När jag frågade om pixelpolicyn för skärmen var svaret detsamma… goddag yxskaft. Shoppade dock skärmen då den kostade 300:- mindre där.

Äh. Skitsamma, jag gick vidare in på Mycom där jag fick suverän service av en kille som hette Robert. Stod säkert där i bra mycket över en halvtimme och plockade ihop delar, diskuterade för och nackdelar med chassit jag var sugen på och fick massor av bra input. Så om du vill ha någon som inte behandlar dig som ett pucko gå dit istället. Priserna skiljer sig inte tillräckligt mycket åt för att de på Webhallen ska komma undan med helt obefintlig kundservice.

Den konfiguration som vi kom fram till skulle passa mina önskemål är iallafall som följer:

Processor: AMD Athlon 64 X2 3800+ 2,0GHz 2x512KB
Hårddisk: Seagate Barracuda 7200.8 300 GB
Moderkort: Asus A8N-VM CSM mATX GF6150+nf430
Minne: 2 GB

Jag har tänkt om angående ljudkortet, istället för att behålla det jag har så uppgraderar jag mig till ett m-audio Firewire Solo och ett usb midi-interface.

Det enda som återstår är att hitta ett lämpligt chassi. Silverstonechassit jag haft ögonen på verkar vara svårt att fixa kylningen på ordentligt och de andra jag tittat på verkar inte heller passa mina behov.

Tar gärna emot lite input angående mina val!