Publicerad den Lämna en kommentar

Fredagsfyra: tema samlingar

Fredagsfyra

1. Vad samlar du på och hur stor är din samling?
Madonna-vinylsinglar. Vet inte exakt hur många men runt 40 olika… Har de flesta som någonsin getts ut på vinyl iallafall. Har samlat sedan jag var 7 år. Första singeln var ”Crazy for You” och sen bara fortsatte det.

När jag var liten samlade jag på massa saker: suddgummin, luktisar, samlarbilder med My Little Pony (även fast jag aldrig gillat hästar), etc.

Sen så samlar jag väl på Stig Lindbergs Spisa Ribb-servis, men det är ett annat typ av samlande. Eftersom det är mitt bruksporslin också så känns det inte lika högtidligt att få tag på en ny thékopp som att hitta en obskyr Madonna-singel. Var nog flera år sedan som jag hittade en ny singel… och då rotar jag ändå ofta igenom lådorna med singlar hos alla skivaffärer i kvarteret (och här finns det många). Grejen med servisen är mer att hitta fina delar till ett ok pris… priserna har multiplicerats flera gånger om sedan jag började, men nu har jag nästan alla delar jag behöver.

2. Varför samlar du?
Kul att fortsätta med nått som jag gjort i över 20 år. Lyssnar ju inte ens på dom längre så det är ett rent nördigt samlande…

3. Vilken favoritpryl kan du inte göra dig av med?
Tja, det är nog Madonna-vinylsingelsamlingen… (om man inte får räkna fotoalbum och sånt).

4. Vilken pryl ångrar du att du slängt?
En galet ärtgrön skinnjacka som jag köpte hos frälsis för 40:- när jag gick på gymnasiet. Slängde den i en städiver när jag flyttade nån gång. Inte för att den egentligen var särskilt snygg, men varför slänga nått sånt? I övrigt gillar jag att jag har blivit duktig på att göra mig av med överflödiga prylar. Har till och med börjat ge bort böcker som jag inte vill läsa om. Men bor man kompakt så går det inte att spara på allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.