Publicerad den 2 kommentarer

Vikten av en våg

bild-8-150x150-8885522Jag har försökt att analysera varför jag blev såpass stor och så snabbt. Visst, jag slutade röka, blev sambo, jobbade hemifrån och lät bli att träna. Men jag har t.ex. inte käkat godis och kakor eller druckit läsk i stora mängder. Sådana där saker som är förhållandevis lätta att peka på som boven i dramat. Nej, det avgörande är ändå att jag inte haft en blekaste aning om hur stora portioner man egentligen bör äta. Fasen, jag har käkat som en timmerhuggare, inte konstigt att man går upp i vikt då.  När jag rökte var jag sällan särskilt hungrig, så det blev en stor skillnad när jag slutade. I samma veva blev jag ju sambo också för första gången på 8 år och att äta en rejäl middag blev avsevärt mycket vanligare. Att utöva portionskontroll är ju lite svårare på restaurang så för tillfället låter jag helt bli att äta ute. Jag väger min mat på en matvåg och räknar kalorier.  Den här kaloriräknaren är ett bra hjälpmedel och det faktum att man kan nollställa vågen per livsmedel man lägger på. Visst är det mycket pyssel, men det är ett riktigt bra sätt att börja nöta in hur mycket mat som är lagom. Jag kör ju LCHF och äter nästan bara rent kött, grönsaker i mängder samt mjölk-&-äggprodukter så det är rätt så lätt ändå. För att göra det ännu enklare gör jag så att jag lagar massa mat en dag i veckan, väger upp den i lagom portioner och fryser in. Det fina med LCHF är att jag verkligen blir proppmätt, även fast jag äter avsevärt mycket mindre än vad jag normalt sett gjort. Jag är ändå inte särskilt förtjust i kolhydrater så det har inte varit några värre anpassningsproblem. Chips och pommes kan jag längta efter, men eftersom jag kan käka bea så funkar det ändå. (Men nu har jag börjat lära mig hur mycket bea som är lagom… )
bild-7-150x150-9250174Sen måste jag ju säga att inköpet av vågen från Withings var en riktig höjdare. Jag gillar siffror och statistik så att enkelt kunna följa viktnedgången är helt perfekt för mig. Det enda problemet med den har varit att de medföljande batterierna dog efter bara någon vecka.  Den mäter fettprocent också, men de siffrorna varierar så mycket dag till dag att jag är ytterst tveksam till hur bra den funktionen funkar.

bild-2010-02-23-kl-13-06-150x150-1871539Allt vägande och mixtrande kan säkert verka jobbigt men inse att jag sydde upp den här klänningen i Thailand i mitten av januari. Den var helt figursydd då…

2 reaktioner på “Vikten av en våg

  1. men ÅH vilken skillnad! Skickar massa pepp och hurrarop.

  2. Heja! Fantastiskt bra resultat på så kort tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.