Publicerad den 3 kommentarer

Sminkduell: mina egna svar

1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad?
Hm, varierar. Men mellan 400:- och 2000:- skulle jag tro.

2. Vad väckte ditt intresse för smink?
Har älskat smink sen barnsben. Kan knappast ha varit Mammas fel då hennes sminknecesser endast bestod av en grön kajalpenna och en mascara. Men miniläppstift från Yves Rocher etc. som jag fick från mormor och moster var nog en utlösande faktor.

3. Favoritmärke? Varför?
Chanel… älskar förpackningarna och tycker att både hudvården och make-upen är av hög kvalité.

4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite?
Blandat. Shampoo etc. handlar jag nog mest på HQHair.com och mycket annat inhandlas på Strawberrynet.com
Favoritbutik är absolut COW Parfymeri, fantastisk kunnig och trevlig service där. Men jag handlar nog rätt mycket på Åhléns City och H&M med.

5. Nämn något som kännetecknar din make-up:
Jag sminkar mig nog rätt lite jämfört med hur mycket pengar jag lägger ner på smink… men jag kör (nästan) alltid concealer under ögonen, lite lätt puder ovanpå det, några drag med rouge över kinderna och ögonlocken, böjer ögonfransarna med tång, möjligtvis maskara ifall jag inte har nyfärgade fransar, och ett lager med lipfinityläppstift 🙂

6. Vilket var ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin?
Sämsta var nog en chockblå hårmascara från Dior. Var så nyfiken på hur det skulle se ut att jag inte orkade vänta tills något annat märke hade släppt sin variant så därför köpte jag en sådan för runt 250:- (var student på den tiden) och använde den aldrig på riktigt då det såg fördjävligt ut. Bästa… hm, nästan alla andra 🙂

7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan?
För 5 år sedan: ungefär som nu.
För 10 år sedan: Väldigt rött läppstift…
FÖr 15 år sedan: Hade precis börjat sminka mig då… har några hemska minnen av en rosa och ljusblå IsaDoraögonskugga som var mycket välanvänd då…

Hehe… återanvänder lite från myfavourite things hos Anna…
8. Bästa hudvårdsprodukterna?

 • Chanel Gommage Éclat Express, ansiktsscrub. Fantastiskt dryg och peelar snällt bort död hud.
 • Chanel Masque Force Hydratant, ansiktsmask. Räddar torr vinterhy. Om det står riktigt illa till går det att ha kvar masken över natten.
 • Chanel Gel Tendre, makeupborttagning i geléform. Löddrar inte och tar bort allt utom Lipfinitity.
 • Chanel Hydramax, dagkräm. Doftar underbart och ger bebismjuk hud.
 • Phytomer Comédogel, pormaskkräm. Funkar verkligen!

9. Bästa makeup-produkterna?

 • Laura Mercier Concealer, alldeles lagom täckande för de fula ringarna under ögonen utan att vara alltför pudrig.
 • Max Factor Lipfinity
 • Chanel Joues Contrast, rouge Rose Caché 31. Stötsäkert rouge som gör att man ser glad och pigg ut.
 • Chanel Dissolvant Doux, nagellacksremover som luktar rosor.
 • Trind Nail Repair, nagelstärkare som verkligen fungerar. Innehåller dock formaldehyd så undvik att måla på nagelbanden och helt ifall du är allergisk.
 • Chanel Le Vernis 73 Violette, rosalila lack som funkar till allt. Superdrygt.
 • Trind 7 days? Top Coat, överlack som gör att ditt lack sitter minst en vecka.

10. Bästa hårprodukterna?

 • Tigi BedHead Superstar, fönlotion som gör håret mycket fylligare.
 • Goldwell LC2 Lift it up, spraymousse som man sprayar i hårbotten innan föning som hjälper till att lyfta rötterna.
 • L’Oreal Elnett Hairspray

11. Bästa kroppsvårdsprodukterna?

 • Dove Bodysilk, bodylotion som gör huden sidenmjuk. Går att köpa för under 40:- på Eden.

12. Bästa skönhetsbloggen?
såklart Annas blog feat. Mel E

3 reaktioner på “Sminkduell: mina egna svar

 1. Jessica, jag skrattar så jag tjuter när jag läser om hårmascaran du köpte i Umeå. Jag kommer ALDRIG glömma det! Tror inte heller Monas förvånade min någonsin kommer lämna mina näthinnor. Vi måste träffas snart, jag inser hur mycket jag saknar dig när jag läser på din bLog! När kan vi ses!?

 2. Sessan! Vart tog min gröna kajalpenna vägen? Tror att du knyckte den o använder den i smyg.
  Vad är det för fel på Barnängens tvål o Coops dag-o-nattkräm? Man behöver inte så mycket mer!Gud vad mycket pengar du skulle få över om du var lite mer lik din mor!!Visserligen har jag en svart kajalpenna nuförtiden, o tom grön ögonskugga….o ett o annat läppstift(gamla lador o gamla käringar behöver lite rödfärg, säger din morfar)

 3. Tack! Nu hittade jag igen namnet på den där porkrämen. Ska testa den. Ungefär hur mycket kostade den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.