Publicerad den 19 kommentarer

Shavata ögonbrynthreading

Blev en upplevelse och ett par snygga ögonbryn rikare igår när jag blev ”threadad” av Baljit från Shavata. Tekniken Threading (en gammal indisk teknik) innebär att håren dras bort med hjälp av ett bomullssnöre som tvinnas runt dem, även mycket korta hår kommer med. Lite mer om Threading här. Hon klippte även ner brynen något då jag har rätt långa strån. Själva processen var riktigt smärtsam (tårarna rann… och jag brukar aldrig tycka det gör ont att plocka brynen) och direkt efter var jag väldigt röd runt om, men efter en halvtimme hade det lagt sig. Jag är mycket nöjd med resultatet, så här välansade bryn har jag aldrig någonsin haft.


Före. Rätt vildvuxna bryn


Efter.


Baljit i full färd med att färga Ulrikas ögonbryn

Och självklart kunde jag inte låta bli att shoppa lite, en ”Eyebrow Tamer” för att hålla brynen på plats (mina hår växer neråt och det är inte alltid så snyggt…)

och en ny brynborste.

19 svar på “Shavata ögonbrynthreading

 1. Åh jag fattade inte att det inte var vanlig plockning, threading låter mkt coolare. Blev helt plötsligt avis.

 2. Mycket, mycket snyggt.

 3. åh jag har bokat tid för ansiktsbehandling med ”ögonpyssel”, nu kan jag knappt vänta!

 4. Jag försökte mig på att få ögonbrynen plockade av ett proffs en gång. Big misstake. Den förbannade idioten plockade brynen utan att ta hänsyn till att min näsa är sned, vilket resulterade i att jag såg fullkomligt skev ut när hon var klar.

  Kompisen som var med höll med om att det inte var bra, och det vill man höra. Från en vän. Inte från Make Up Artisten på Åhléns när man köper ögonbrynspenna. Eller, han sa inget, han mest hajjade till alldeles för häftigt, drog andan för att säga något och ångrade sig och släppte blicken från mina ögonbryn för att övergå till att se generad ut.

  Jag plockar själv, för alltid. Hur uselt det än blir så blir det iaf inte värre.

  Dina bryn blev rysligt snygga, får man se dom tillsammans med resten av ansiktet måntro? 😉

 5. Riktigt riktigt snyggt! Vill man vara fin får man lida pin.. 🙂

 6. Jag brukar alltid att threada mina ögonbryn. Det har jag gjort i flera år nu. Det var min kompis mamma som är från Indien som började göra det på oss. Det blir så mycket snyggare än med pincett!

 7. Hehe. Mina ögonbryn växer också nedåt. Tyvärr mina ögonfransar också (jag är asiat). Måste typ alltid använda ögonfransböjare. Fast dom har en tendens att rakna när mascaran åker på. Några tips?

 8. Mycket snyggt! Jag skulle också behöva en ögonbrynstämjare.

 9. va fint det blev. men jag måste säga att du har fina naturliga bryn också!
  mvh PrettyInPink

 10. Var i Stockholm kan man bli ”threadad”? Önskar prova denna metod istället för vanlig pincettplockning. Frågan är vilken salong som utför denna Indiska variant?

 11. ->Caroline
  Jag var på NK, en gång i månaden kommer hon som gjorde det på mig dit. Men threadning går även att få gjort på bl.a. av Marcella på salong Rebelle på Drottninggatan 85 (inte varit där själv men har hört gott om henne).

 12. Jessica! Tack så mycket för tipset för jag vill så där riktigt snygga ögonbryn. Har tittat i Gula sidorna men kan ej finna tel.nr. till Salong Rebelle på Drottninggatan 85. Hoppas du vet!

 13. Hejsan! Har nu varit hos Marcelle på Salong Rebelle och fått mina ögonbryn ”treadade” och gissa om jag blev nöjd, trots gråtattacken. 🙂

 14. Vad kul Caroline! Vad kostade det hos henne?

 15. Det kostade 150 kr. Funderar på att färga mina så småningom.
  Jag känner mig som rena fotomodellen nu. 🙂

 16. Hej!

  Jag undrar om ni vet var i Göteborg man kan bli ”threadad”? Det låter jättespännande och skulle gärna vilja prova.

 17. Verkligen jättefint!!
  Jag sökte på nätet efter ”formning av ögonbryn” samt ”snygga ögonbryn” och kom in till dig!!
  Nu ska jag också boka tid!!

  //Heléne

 18. Hej jag har letat i flera månader efter salonger som utför den här tekniken av ögonbrynsplockning , men fick ingen resultat. Mina bryn är ojämna, tjocka och spretiga. Jag lyckas aldrig och få de o se ut och vara snygga. Jag googlade och såg att du hade varit på en bra behandling. Resultatet är jätte fint. Nu undrar jag om du har numret till hon som fixade dina bryn, eller om du känner till andra salonger som utför det. Jag kommer att vara dig tacksam. Hälsar Nour

 19. var kan man hitta någon i stockholm som utför threading?
  jag har letat men inte hittat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.