Publicerad den 10 kommentarer

Nytt år, nya mål

Jag slutade röka helt för ca 1,5 år sedan och har inte fallit dit en endaste gång sedan dess. Väldigt imponerad av mig själv måste jag säga, men tyvärr fick rökstoppet konsekvensen att jag gick upp rätt rejält i vikt. Att jag dessutom jobbat hemifrån till stor del och knappt tränat har inte heller hjälpt till. Men nu är jag så trött på det att jag bestämt mig för att ta i med hårdhandskarna. Billigt är det inte, men jag har lagt rätt rejäla pengar på naprapater under senaste åren och det hoppas jag kunna slippa med en lägre vikt och en starkare rygg. Så nu  har jag köpt kort på SATS och anlitat en personlig tränare. Vi har redan satt igång och min träningsvärk är inte utav denna värld, men jag har redan börjat tappa lite vikt. Under februari kommer jag köra PT två gånger i veckan och träna själv två gånger. Dessutom dietar jag, svårt att gå ner i vikt utan kaloribegränsning. Köpt mig en matvåg för att hålla koll på portionsstorlekarna, fast egentligen handlar det nog mest om att försöka laga maten själv och inte käka ute så ofta. Alkohol får det bli begränsningar på också, men några glas rödvin till helgen tänker jag nog unna mig. Nu låter det här säkert skittrist och som att jag gör lite väl många förändringar på en gång, men jag är en allt-eller-inget-människa. Grymt peppad är jag iallafall för träningen.

Eftersom jag är en statistik- och tekniknörd så har jag skaffat mig en wifi-våg från Withings som både mäter vikt och fettprocent samt ger mig fina grafer både på webben och på min iPhone. Står i valet och kvalet om jag ska visa upp mina resultat här också, men än så länge får det nog räcka med bilder. Så här har ni min före-bild med BMI typ 28. (Jag satsar på att hamna på runt 22, inte ute efter att bli toksmal precis.)
20100128-686x421-1715224

För att nå mina mål kommer jag dessutom ge mig själv diverse belöningar, en för varje BMI-steg jag passerar. Dags för manikyr t.ex. när jag har BMI 27.

10 svar på “Nytt år, nya mål

 1. Fy farao vad jag blir stolt över dig. Heja! Det kommer gå som smort. Om du inte är klar när jag har klämt ut min bebis så joinar jag dig. Två peppar bättre än en ensam.

 2. Coolt! Jag funkar precis på samma sätt – allt eller inget och ju mer tekniska hjälpmedel desto bättre…

  Tycker absolut att du ska lägga ut resultatet. Det värsta är ju gjort, nu blir det bara bättre.

  Själv visar jag upp mina resultat på http://viktpuls.se/visa/marcus/

 3. Win! Gillar dessutom BMI-belöningssystemet. Tror jag ska följa det. Kanske rentav hänga ut mig på min egen blogg, så jag får lite press på mig av mina 5 läsare. 🙂

 4. Åh va duktig du är! Så starkt att lägga upp dessa bilder. Pepp pepp från mig! Synd att du inte bor kvar på Röris för då hade vi kunnat tränat tillsammans på Sats S:t Eriksbron.

 5. modiga och inspirerande du! Heja i massor, känns som en sund plan och jag smittades av din pepp redan i fredags 🙂

 6. You go girl! Är sjukt imponerad av dig!

 7. Heja på Sessan!

 8. Tack för all pepp!

 9. Lycka till Jessica. Man får lite extra press på sig när man bloggar om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.