Publicerad den 1 kommentar

Mitt 00-tal

Dags även för mig att summera mitt 00-tal. 00-talet är lika med Stockholm för mig. Och internet. De flesta av mina vänner som jag inte träffat på något av mina jobb träffade jag detta årtionde på nätet: Shortcut, bloggvärlden och nu Twitter. Det har varit ett bra decennium, med höjdpunkter och dalar. Jobbigast var nog konkursen med första jobbet 2001 och 2003 då det mesta var upp och ner i livet. 2008 var ett fantastiskt år och 2009 var ett ytterst intensivt år, lite för intensivt. Jag ser fram emot 2010 som jag hoppas kommer innefatta en lite bättre balans mellan jobb och fritid.

2000 – Tog min examen. Flyttade till Stockholm från Umeå och började jobba på room33. Reggade sessan.com. Separerade. Luffade runt i Italien. Delade lägenhet på Regeringsgatan med Ellis.

2001 – Jobb, jobb, jobb. Flyttade in i S:t Eriksplanskollektivet. Jobbet gick i konkurs, alla jag kände fick således sparken. Åkte till Thailand med Linda över jul.

2002 – Började året på akuten för att få rabiesspruta efter hundbett i Thailand… Arbetslös i 3 veckor. Började jobba på Racasse. Paris & Lyon. Arvikafestivaljobbande.

2003 – Hängde mycket på Shortcut.nu och lärde känna många av mina närmaste vänner på så vis. Började blogga. Hade en idiotisk pojkvän. Jobbade  som artistkoordinator på Arvikafestivalen. En av mina allra bästa vänner var sjuk under året och dog.

2004 – Köpte min första alldeles egna lägenhet på Rörstrandsgatan. Ägnade mycket tid till att fixa till den och bloggade en del om renoveringen. Träffade D. Jobbade  som artistkoordinator på Arvikafestivalen.

2005 -Började på Cap Gemini. Åkte till Paris tre gånger. Lärde känna en mängd bloggare.

2006 – Gjorde slut. En sväng till Bryssel. Många goda middagar. Började blogga på Bokhora.

2007 – Sa upp mig två gånger. Nine Inch Nails två gånger. Arvikafestival med Ulrika & Lars. 1:a bokmässan med Bokhora. Startade eget.

2008  – Åkte till Nice själv en vecka. Jobbade undan så att jag kunde ta en månads semester och träffade min Marcus tre timmar efter att sista jobbet var lämnat på en gräsmatta på Arvikafestivalen. Flyttade ihop och lämnade Birkastan för Söder. Åkte till Chile. Morfar gick bort.

2009 – Vann Aftonbladets Stora Bloggpris med Bokhora. New York med Bokhora. Skaffade Pixel. Uppstart med Ulrika för våra gemensamma projekt. Intervjuade Fay Weldon. Barcelona med Marcus. En f.d. pojkvän drunknade. DM & NIN på Arvikafestivalen! Madonna på Ullevi. Release för Bokhoras Album. 24hbc med Ulrika. Intervjuade Jeanette Winterson. Galet mycket jobb under hösten.

1 svar på “Mitt 00-tal

  1. Hej!

    Jag vill bara tipsa om mitt nystartade projekt BloggJoggen. Syftet är att uppmärksamma unga människors livsstil och hälsa idag.

    Kika gärna in och se vad som händer. Nästa vecka kör vi gratispass på SATS. Haka på vettja!

    Therese Zätterqvist, BloggJoggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.