Publicerad den Lämna en kommentar

Hoppas på nej för mjukvarupatent

Riktigt orolig över hur EU-parlamentet kommer att rösta i morgondagens omröstning gällande mjukvarupatent. Det känns så verklighetsfrämmande att kunna ta patent på algoritmer, men självklart är det en ekonomisk fråga för mjukvarujättar, som Microsoft med fler, då det knappast är småföretag som kommer ha möjlighet att ta patent på sina lösningar.

Läs mer om vad detta kommer innebära här:
http://www.ffii.se/
http://noepatents.eu.org/index.php/NO_Software_Patents

Överhuvudtaget är jag för tillfället rätt skrämd över vad lagstiftarna sysslar med och hur lite insatta de verkar vara. Hoppas verkligen inte att de får igenom alla galna idéer.

– Filtrering av vilken typ av internettrafik som är tillåten. Självklart finns det mycket skit på nätet, men det är att angripa problemet från fel håll. Kommer ingen ihåg det gamla slagordet ”information wants to be free”?
– Full övervakning från staten av all internettrafik. Kan de inte lika gärna föreslå att de samtidigt ska få avlyssna alla våra telefonsamtal, sätta upp övervakningskameror i våra hem etc. Med bredbandstelefoni så finns väl inget som hindrar dem från avlyssning ifall det skulle vara ok att övervaka all internettrafik?Ingen i regeringen/justitedepartementet som läst 1984?
– Den nya upphovsrättslagen: kommentar överflödig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.