Publicerad den 1 kommentar

Favoritkedjan

Satt på bussen hem igår från att ha fikat med Brunchgirl och började fila lite på en favoritkedja. Jag har nämligen insett att många av mina favoritartister är på ett eller annat sätt ihoplänkade med varandra.

Vi börjar med:

1. Neil Gaiman.
En av mina största favoritförfattare som i dagarna nylanserar sin site www.neilgaiman.com/. Fick under universitetstiden upp ögonen för hans Sandman-serier och hittade senare hans fantastiska böcker. Fånade mig lite när han var på Sverigebesök och besökte både Kulturhuset och SFbokhanden för att lyssna på honom + att få en bok signerad
neilgaiman0_t-5850571

2. Tori Amos.
Som är god vän med Neil och dessutom den artist jag beundrar mest (samt har flest låtar av i min ipod…). Båda refererar ofta till varandra i sina verk.
”If you need me, me and neil’ll be hangin’ out with the dream king”
Såg hennes konsert i Paris i juni. Henne har jag lyssnat på sedan jag gick på högstadiet och köpte ”Crucify”-singeln, men det är de senaste 4 åren som hon på riktigt har hamnat i mitt hjärta.

3. Nine Inch Nails
Tori är även vän med Trent Reznor och han backupade henne på ”Past the Misson” från ”Under the Pink”-skivan. NIN har jag lyssnat på sedan gymnasietiden och mina två favoritalbum är ”The Downward Spiral” och ”With Teeth”, den senare anser jag vara förra årets allra bästa skiva.

4. Johnny Cash
Johnny Cash har varit gigantisk sedan 50-talet men vår generation återupptäckte honom till stor del tack vare hans cover på NIN’s Hurt från ”The Downward Spiral”.Tråkigt nog så avled Cash i september 2003 men han är aktuell nu igen med filmen ”Walk the Line” som handlar om honom och hans livs kärlek June Carter. Filmen har premiär den 3:e februari. Gå och se den!

5. Nick Cave
Gjorde en duett med Johnny Cash : ”I’m So Lonesome I Could Cry” Nick såg jag senast på Roskilde 2001 men även han har varit en stor favorit sedan gymnasietiden.

6. PJ Harvey
PJ och Nick Cave var ett passionerat par ett tag och gjorde bl.a. duetten ”Henry Lee” på skivan ”Murder Ballads”. PJ såg jag första gången på Roskilde 1995 och blev helt frälst. Min bästa ”jag mötte Lassie”-story är även när jag råkade stå efter henne i kassakön på en matvaruaffär i Arvika då hon köpte groddar och yogurt…

Så, låt mig nu ser era favoritkedjor!

1 reaktion på “Favoritkedjan

  1. Grattis _å födelsedagen!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.