Dietbet

Genom en facebookgrupp gick jag med i Dietbet där man slår vad om pengar att man kan gå ner 4% av sin kroppsvikt på 1 månad. Då december var en förfärlig månad mat- och dryckmässigt gick jag med och har gått åt väldigt rätt håll på vågen senaste tiden så förhoppningsvis kommer jag tjäna lite pengar på min viktnedgång. Man satsar typ 30 dollar och de som når målet får dela på potten. Jag är med i två olika. Ett där potten är på hela 22 590 dollar men då är vi 753 personer (där har jag redan nått mitt mål med marginal) och ett där vi är 12 stycken med en pott på 435 dollar (där ligger jag och wobblar så förhoppningsvis klarar jag det). Man fick väga in sig på sin egen våg, men ta bild och visa en kod för den exakta dagen som sen verifierades av en verklig person och samma gäller för slutinvägningen. 4 dagar kvar på första utmaningen och 8 dagar kvar på den andra att hålla sig minst i status quo.

Mer inför Blogger Boot Camp: Patric Westerlund & Spartan Training

Ett av de mest minnesvärda passen på förra årets Blogger Boot Camp var det med Patric Westerlund: “Primal Fitness/Parkour”. Herregud vad jobbigt det var, men så sjukt roligt också. Jag som hatade gympa under skolåren är väl fortfarande lite rädd för gruppgympa, men Patrick var bra på att få det hela att bli kul istället. I år så kör Patric första passet på BBC: “Lebert Fitness: Equaliser & Buddysystem”… ska bli intressant att pröva på!

Dessutom kommer 15 deltagare från BBC att få åka på träningsläger hos Spartan Training i augusti… Känns precis som något jag skulle vilja göra. Bra att ha ett mål för träningen under sommaren så att jag inte tappar träningen under sommaren vilket är lite väl lätt hänt.

Foto: Jane Nilsson felicitasfoto.se

Vinn övernattning på Nordic Light Hotel i Stockholm och träna i deras nya gym

Nordic Light Hotel i Stockholm har precis öppnat ett helt nytt, välutrustat gym för sina gäster och utlyser därför en tävling i samband med träningseventet Blogger Boot Camp. De vill veta vad de kan erbjuda för att rama in ett hårt träningspass på hotellet på bästa sätt.

Svara på frågan nedan i det här inläggets kommentarsfält senast den 18 april. Jag, Jessica Björkäng, väljer ut ett bidrag som representerar min blogg i tävlingen. Vinner det bidraget får både jag och den som skrivit förslaget en övernattning för två på Nordic Light Hotel i sommar, inklusive frukost och möjlighet att prova på deras nya gym.

– Vad skulle du vilja ha före/efter ett träningspass när du är på resande fot? Någon speciell spa-behandling, mat, dryck eller något helt annat?

De vinnande bidragen utses av Nordic Light Hotel och kan inte överklagas. Vinnarna presenteras under Blogger Boot Camps After Training på Nordic Light Hotel, den 21 april. (Självklart får även du som inte deltar på Blogger Boot Camp vara med och tävla!) Så, fatta tangentbordet och börja önska! Vem vet – kanske blir just ditt förslag verklighet…

Snart dags för Blogger Bootcamp igen

Förra året vågade jag mig för första gången på att delta på Blogger Bootcamp. Då var jag i rätt fin form. Det är jag väl kanske inte riktigt i år, men jag är ändå riktigt, riktigt peppad och ser det som ett tillfälle att pröva på lite andra träningsformer.

Status på träningen annars: Jag har precis kommit igång med styrketräningen igen efter 5 månaders uppehåll och har nu en ny tränare Sarah som jag är rätt säker på kommer piska mig i form innan sommaren. Jag tog t.ex. nytt personbästa i marklyft förra veckan på 100 kg som varit ett av mina mål länge.

Har du lust hänga med på After Training så kolla in följande inbjudan:

Resultat efter 3 veckors hårdträning

Jag har tränat på riktigt bra som tänkt de senaste tre veckorna och vågen visar idag 2,6 kg mindre än vad den gjorde för en månad sedan och bmi:t ligger på 22,5. På bilderna tycker jag det inte att det syns så mycket mer än på låren. Det här innebär att jag sedan januari 2010 gått ner 19,6 kg, minskat midjemåttet med 25 cm och lårens omfång med 10 cm! Den ökade träningsdosen gjorde verkligen susen, för jag har käkat rejält och dessutom ätit glass och godis flera gånger i veckan och drack vin & käkade chips i helgen. Nu har jag nått ungefär dit jag vill förutom att jag självklart vill bli ännu starkare och kommer fortsätta träna 3-4 gånger i veckan även i framtiden. För tillfället får jag dock träna på egen hand eftersom min PT Micke har gått och blivit GLADIATOR och är borta närmaste tiden för inspelningar och sådant så det är bra att jag börjat gilla gruppträningen.

Att denna gympahatande person (det hända att jag gömde mig i skogen under terränglöpningen i GettaGrips-kängor och sätte mig på närmaste sten och rökte…  ) skulle bli stammis på gymmet och träna med en Gladiator hade nog aldrig nån (allra minst jag) kunna tro. Jag rekommenderar verkligen PT-grejen, det är ett sjukt bra sätt att våga sig in på gymmet och få det självförtroende som behövs för att våga sig på att beblanda sig med alla galet vältränade personer. Jag har köpt mina timmar i paket när de haft erbjudanden så priset var nog nästan nere på 430:- per gång och det är det klart värt. Såg att Cissi Wallin också börjat köra PT & LCHF och hon bloggar rätt roligt om det här.

Tar med “före”-bilden som referens:

Träningsveckan

Träningsveckan började lite dåligt: ingen träning måndag och tisdag. Men på onsdag blev det först en powerwalk från Kungsholmen till Söder, sen ett pass Piloxing och efter det marklyft och dips. På fredag tränade jag med Micke och körde marklyft och frivändningar. Fick sjukt “snygga” blåmärken på nyckelbenen efter att jag hamnade lite fel med stången… Irriterande att jag har så lätt att få blåmärken. Igår blev det BodyCombat, bröst och dips + en 8-9 km lång promenad med Marcus. Idag tränade jag Zumba för första gången, kul att shakea loss lite. Jag är ju normalt inte så mycket för just gruppträning men nu har jag hittat såpass många pass jag känner mig bekväm med att det nog kommer bli rätt mycket mer sådan träning i framtiden.

Ben…

Puh, precis kommit från passet med Micke. Blev ben idag: diverse typer av utfallsgång, benböj och benpress mm.  Sen kunde jag inte låta bli dipsstången som ni ser mig hänga på här nedan. Inte världens snyggaste bild men det är där jag hänger och kämpar för att kunna köra fria dips någon gång.

Spinning och core

När jag var på Blogger Bootcamp utmanade jag mig själv och gick på ett spinningpass. Jag hade nämligen inte varit på spinning sedan 90-talet… (Körde då nått pass på IKSU: de blåmärken jag fick då avskräckte mig alltså i typ 12-13 år.) Spinningpasset som Adde körde då för någon vecka sen var faktiskt riktigt roligt och jag fick inga blåmärken och tiden gick så snabbt att jag inte kunde fatta att vi kört nästan en timme. Idag beslöt jag mig därför att gå på spinning på mitt vanliga gym SATS Medis, 30 minuters med efterföljande 30 minuter Core. Gick faktiskt riktigt bra och jag kommer nog helt klart köra det passet igen. Har haft så svårt att hitta något konditionspass som jag verkligen gillar… Efter passen körde jag 4 set dips (jag hoppar delvis upp) tills mina bröstmuskler sa ifrån. Lyckades nämligen  sträcka bröstmuskeln rejält när jag min dåre skulle tävla i dips på Bootcampet… två och en halv vecka har jag nu haft grymt ont och i början trodde jag nästan att jag hade mosat bröstbenet eller nått.

Imorgon är det dags för ett pass med min PT Micke (som btw kom tvåa i Oslo Grand Prix i helgen). Hoppas det blir marklyft.

Tre veckors hårdträning framför mig

Jag har äntligen nått ett rejält delmål med min träning och viktresa som jag påbörjade förra våren: jag får nu på mig ett par jeans som jag inte fått på mig sedan 2007 och med tanke på att min middag på den tiden brukade bestå av kaffe alt. rödvin och cigg så är det stort. Jag har alltså gått ner 17 kg sedan januari 2010 då jag hade ett bmi på 29 (nu ligger det på 23,2) . Det mesta gick jag ner förra våren, men de få kilon jag droppat sedan dess har gjort stor skillnad i hur kläderna sitter. Dessutom är jag enormt mycket starkare och jag orkar så sjukt mycket mer än jag någonsin hade trott att jag var kapabel till.

Jag tog nya formbilder för några dagar sedan och så här ser jag ut just nu. Men bara för att jag nått ett mål så betyder det inte att jag är färdig: jag tänker träna järnet de närmaste tre veckorna för att se vad jag kan tänkas åstadkomma på så kort tid. Planen är i allafall styrketräning 3-4 dagar/v + powerwalks + något konditionspass. Så klart ingen alkohol (valborgsfirandet räckte och blev över…) och en strikt kost utan kolhydrater är det som gäller.

Kört 3 pass, 1 kvar

Tre träningspass avklarade hittills idag. Bl.a. har jag kört spinning för första gången sen 90-talet. Det är Blogger Bootcamp och vi är nog 60-70 pers som tränar hela helgen på Sportlife. Men det var tortyr att ta sig upp imorse före sju.