Vår lägenhet visas på söndag 27 juli 12:00-12:30!

Vår lägenhet visas på söndag 27 juli 12:00-12:30!

web-6692

F

ör 6 år sedan i augusti hittade jag och Marcus denna pärla här på Gotlandsgatan 60. Jag ville egentligen bo kvar i Birkastan, men 3 rum och en sjukt fin balkong lockade över mig till Södermalm. Vi har stambytt, renoverat och älskat denna lägenhet, t.o.m. den sista listen är nu fastsätt. Och då är det väl dags att dra vidare: vi har köpt ett parhus i Älvsjö och får mer än dubbelt så stor boyta. Så nu är lägenheten ute på Hemnet och på söndag kl. 12 är det dags för första visningen. Här är även lägenheten hos vår mäklare Eliases där man bl.a. kan se den i minsta detalj i 360 grader!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Renovering

Köpte den perfekta nyansen till köksväggsfärg på lunchen idag och hade tänkt måla ikväll. Men eftersom köksskåpens innehåll stod utspritt över vardagsrummet fick det ta prioritet. Nu är allt i fin ordning och en hel del har blivit utsorterat. Vi sorterade dessutom tillsammans så nu kanske maken kommer hitta i skåpen vilket han inte gjort på några år efter mitt ivriga feng shuiande. Sen har jag beställt nya kolfilter till fläkten och nya handtag till köksluckorna. Om en vecka är vi förhoppningsvis helt klara och kan börja använda köket som vanligt igen.

Nytt köksgolv på gång

Nytt köksgolv på gång

Idag åkte vi och köpte ett nytt golv på Fredells till köket. Ett vitt ekgolv från Tarkett. Just nu har vi ett svart golv av lite för dålig kvalité som vi la in för ca 2,5 år sedan för att täcka det ännu fulare stengolv som låg där innan.

Vi håller även på och testar hur vi ska kunna förändra köksluckorna. Hela köket är så mörkt och massiv ek är måhända ett bra och hållbart material, men jag är sjukt trött på det. Vi har köpt vitbetsolja som kanske kommer kunna ljusa upp det hela och har precis testat det på en brädlapp som ligger och torkar på balkongen i detta nu.

Köksgolv

Kuddar och omklätt katträd

Kuddar och omklätt katträd

Igår lyckades jag faktiskt sy 6 kuddfodral också och idag, efter inköp av en häftpistol fick Pixels rätt fula katträd sig en uppiffning med. Jag gillar verkligen att sy, men har inte haft så mycket tid till det senaste åren utan andra intressen har tagit min fritid. Nu känner jag att det kommer bli ändring på det! Undrar bara vad mitt nästa projekt ska bli..

2-2013-01-28 21.28.15
4-2013-01-28 21.33.06

Före
Efter

Ny köksgardin

Ny köksgardin

Sytt nya gardiner idag med tyg från Etsy. Vi var även på Fredells och köpte gardinstång och kollade på nytt möjligt köksgolv. Lite ideér till vad vi kanske ska göra med våra köksluckor kom också upp. Vi har ett massivt ekkök men trivs inte så bra med färgen.

Nu ska jag sy klart några soffkuddar i samma tyg.

Köksgardiner