Notice: wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /storage/content/85/136085/sessan.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 3847 Notice: Konstruktörsmetoden för WP_Widget i SixTelegramWidget har fasats ut sedan version 4.3.0! Använd
__construct()
istället. in /storage/content/85/136085/sessan.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 3903 Blogg100, Jag | Sessan.com

Blogg100, Jag

Idag fyller min blogg 10 år!

12/05-2013 20:33

Jag 2003

Idag är det exakt 10 år sedan jag startade den här bloggen och skrev mitt första inlägg (12:e maj 2003). Inspirerad av William Gibson, som bloggade om tillkomsten av “Pattern Recognition”, och min vän Roine (R.I.P.) signade jag upp på blogger.com. På den tiden behövde man en egen ftp för att publicera sig (i alla fall var det så jag använde Blogger då) och man kunde inte kommentera inläggen alls.

(Jag har dock funnits på internet sedan 1996, först med http://www.cs.umu.se/~dva96jbg och sedan våren 2000 på den här domänen sessan.com, men använde den i många år mest för att redirecta till den lite jobbiga adressen http://www.pal.pp.se/~jessica/ som min dåvarande kollektivkompis Palle hostade. )

10 år. Extremt händelserika tio år. Att bloggen/bloggande skulle få en sådan betydelse som det fick för mig hade jag aldrig kunnat ana 2003. Jag har aldrig varit en särskilt flitig skribent, det var nog bara 2005-2006 som var riktigt  intensiva år i antal inlägg, samt självklart åren på Bokhora. Men jävlar vad jag följt andra bloggare! Och lärt känna mängder av goda vänner på så vis. Att Google Reader ska lägga ner nu 1:a juli känns så ledsamt då det är på så vis jag orkat hålla reda på vad oregelbunda bloggare skrivit, och orkat scanna igenom vad de som skriver alltför ofta också haft för sig. Jag får kanske koda ihop något eget för att hålla koll.

Så: kommer jag fortsätta att blogga i tio år till? Säkerligen. Men lovar att göra det precis lika oregelbundet som nu.

I morgon ska jag på ett event för Blogg100 (utmaningen jag totalfailade rätt snabbt) och det ska bli sjukt kul att träffa många andra gamla bloggare som också hållit på ungefär lika länge som jag.

 

Kommentera!

Jag

Wow, sessan.com finns på facebook…

11/01-2013 23:53

sessan.comNi vet det där med skomakarens barns skor? Tja, nu när jag varken längre bloggar på Bokhora och inte heller jobbar heltid med kundprojekt för tdec.se så har jag faktiskt haft tid att se vad som saknats på den här sidan som jag faktiskt haft i snart 10 år. Just det: en facebook-sida, jag haft en like-button som inte funkat i säkert 2 år…

Så nu har jag äntligen tagit mig lite tid för att fixa till en riktig facebook-sida istället kopplad till sessan.com. Och är vi vänner på facebook så kommer ni inte längre se uppdateringar från sessan.com i min privata feed utan de inläggen kommer hamna på sessan.com-sidan istället. Så se till att like:a sessan.com på facebook.com om du inte får nog av nagellack, katter och böcker i en salig blandning 😉 Well, vi får se, jag kanske har tid att skriva lite mer blandat här framöver. Typ som en vanlig blogg! 🙂

 

 

Kommentera!

Jag

Vem är jag lik?

28/02-2012 22:43

Läste Julias inlägg om vilka kändisar hon fått höra att hon är lik. Jag har genom åren också fått höra att jag är lik några.

I nian och på gymnasiet fick jag väldigt ofta höra att jag var lik Ylva-Maria Thompson och “Kelly Bundy”… då tyckte jag det var lite jobbigt, men nu se jag ju likheten… “Kelly Bundy” dock mest innan jag klippte page.

Andra jag har fått höra att jag varit lik är  Helena Bergström, Renée Zellweger (väldigt ofta då Bridget Jones-filmen var som störst…) och Claire Danes.

Gemensamt med alla dessa har jag det blonda raka håret, rätt fylliga läppar som oftast är rödmålade, långsmala näsor, runda kinder och lätt kisande blå ögon. Så jag skulle väl egentligen säga att vi alla är rätt lika varandra.

 

Kommentera!

Jag

Finalister i Kunskapspriset

02/10-2011 22:36

Jag och mina kollegor på Bokhora är finalister till Folkets Pris i Nationalencyklopedins Kunskapspriset! Första pris är hela 250 o0o kr så det vore grymt ifall ni ville lägga en röst på oss genom att gå hit!

Vi är i fint sällskap så det är verkligen en jättestor ära. Dessutom får vi ju nu då närvara vid Kunskapsgalan i Blå Hallen och jag får äntligen använda mig av en av mina alla smokingklänningar och Marcus får användning för bröllopssmokingen.

1 kommentar

Jag, vänner/familj

Brudföljet

08/08-2011 00:35

Foto: Oumie Thorell

 

 

Kommentera!

Jag, vänner/familj

Nygifta

31/07-2011 21:53

Under sommaren har jag inte haft så mycket tid för att blogga då jag och Marcus planerat bröllop för fullt. Och nu sedan lite mer än en vecka är vi äntligen man och hustru! Det är helt fantastiskt och jag har enormt mycket bloggmaterial att dela med mig av. Under tiden vi planerade ville jag helt enkelt inte blogga om varken inspiration eller val eftersom vi önskade att gästerna skulle bli överraskade.

Gästfoto

Kommentera!

Jag, vänner/familj

8:e bilden. En person som jag saknar

26/02-2011 09:00

Det är 8 år sedan i år som Malin gick bort. Jag tänker fortfarande på henne väldigt ofta och kan inte lyssna på Nick Caves “Into my Arms” utan att gråta förtvivlat. Det här är vi på en fotoknapp från Arvikamârten typ 1994.

1 kommentar

Jag, vänner/familj

7:e bilden: En bild som jag aldrig lagt upp

25/02-2011 16:55

Eftersom jag bloggat i 9 år och haft en hemsida i snart 15 år så är det få bilder som jag inte lagt upp… Men här har ni en 10 år gammal bild på mig och Linda. Tycker inte vi har förändrat oss något värst mycket:)

Kommentera!

Jag, vänner/familj

6:e bilden: En bild på mitt syskon.

22/02-2011 18:00

Här har ni mig och min syster Malin i somras.

Kommentera!

Film, tv & teater, Jag

Min insats i 1939

22/02-2011 15:24

Kunde inte låta bli att rippa de sekunder som jag och mamma syns i filmen 1939 nu efter att jag visade en bild på oss från det tillfället. 1.39 in i klippet får ni hålla ögonen öppna.

Det var sjukt roligt, men jag fick lov att hålla munnen stängd hela tiden eftersom jag hade tandställning. Men min allra första lön var 500:- från Svensk Filmindustri för två dagars jobb.

(Det hela spelades in i Charlottenberg där tågstationen fortfarande såg tillräckligt gammaldags ut, även om det skulle föreställa Stockholm Central.)

1 kommentarIntegritetsinställningscenter

Necessary

Advertising

Analytics

Other